Inka Skribent

Inka Skribent

Om bloggen

I denna blogg berättar jag om mina böcker och om pågående skrivande och planerade bokprojekt.
Jag lägger också in texter och bilder som har publicerats i olika tidskrifter.

Jag har en annan blogg också: Inkas Skrivhörna och jag publicerar sedan många år dikter på Poeter.se.

Kommentarer är mycket välkomna!


MAN TAR VAD MAN HAR sa hon och sträckte sig efter månen

ROMANERPosted by inkaskribent Thu, July 19, 2018 23:13
VIOLA BJÖRK hur ska det bli med alla dina drömmar?
Dina planer, dina längtor, dina äventyr ...
Vad fann du bakom dina vilsevägar?
BOKEN FINNS NU - Avgörandet är här!
I Violatrilogins tredje (avslutande?) bok berättar Viola själv.
Beställ eller läs mer på www.girafforlag.se
  • Comments(0)//inkaskribent.girafforlag.se/#post20

VIOLA VACKLAR VIDARE

ROMANERPosted by inkaskribent Mon, May 28, 2018 00:37
Ett stycke ur tredje boken i Violatrilogin av Inka P.
Benen styr mig ut från kaféet, tvärs över gatan och in i parken, utan att jag alls har tänkt mig dit. Den verkar mindre än min egen kära park. I närheten av den gamla befästningsporten slungas en skummande vattenkaskader högt upp i luften ur en rund fontän. På andra hållet, närmare ån, syns på en höjd den lilla gula byggnad som kallas Rotundan. Framför den står ett jättelikt vackert lärkträd och nedanför kullen finns en njurformad näckrosdamm. Det blir dit jag går och där, invid en gammal stentrappa helt nära den vackra vitmålade träbron, hittar jag en bänk, halvt gömd bakom rhododendron- och azaleabestånd. Ovanför trappan löper en allé av stora träd, mest lindar ser det ut som, där några människor flanerar åt båda håll. Jag slår mig ner och lutar mig mot ryggstödet, knappt synlig för dem där uppe och nästan inbäddad i stillhet.

***

Att vara frispråkig inför främlingar tar på krafterna och det får jag vänja mig vid, för jag har beslutat att inte svälja mina ord längre. Det jag sa menade jag – att det givetvis är precis lika okej för kvinnor som för män, att ta för sig även när de närmar sig de sextio. Jag trodde väl ändå att vi hade kommit lite längre, men tabut kring äldre människors sexlust verkar ha nio liv, minst. Så det är bara att fortsätta utmana det. Därför skrev jag min insändare, hade de inte fattat det när de hörde av sig? Och det var den främsta anledningen till att jag hade gått med på att träffa dem. Det förvånar mig att en journalist har så lite hum om det som händer omkring honom. Jag vill minnas att det är minst tre år sedan Elsie Johanssons roman ”Sin ensamma kropp” om den sexlängtande fru Parre kom ut. Och då var Maliss, som hon kallades, till och med över sjuttio – alltså femton år äldre än jag.

Nu vill jag komma vidare. Ett sätt att reda ut från grunden vad det är som har stått i vägen för mig, kan vara att jag berättar. Först och främst vill jag ta itu med de hinder som jag har accepterat och således undvikit att göra något åt. Men det verkar lättare tänkt än sagt. I åratal har jag lunkat på och funnit mig i spelreglerna. Eller i alla fall anpassat mig efter dem, ända tills mina egna gränser har blivit otydliga. Mina avvikelser från det allmänt brukliga – snedsprång som Stina säger, fastän hon uppmuntrar mina eskapader – har jag dolt väl och låtit vita lögner bli en av mina starka grenar. Nu vill jag inte längre. Det är som om någon eller något har rubbat min klocka, min plats i världen och mina roller börjar sätta sig. Jag ser min egen storyboard träda fram, ruta för ruta intill denna stund. Och härifrån ämnar jag ta hand om regin själv.  • Comments(0)//inkaskribent.girafforlag.se/#post19

Läsarberöm

OM INKAPosted by inkaskribent Tue, April 10, 2018 20:29
GLA' blir ja' trallalla!
smiley
OERHÖRT elegant och snyggt - också färgmässigt! Och fin text - ger mersmak! Ser verkligen fint ut, Inka! Du kan vara jätteSTOLT!!!!!
Kram från Kathinka

smiley
Nu har jag läst din ärliga, härliga och modiga bok.
Ditt språk är så musikaliskt fullt av rytmer och harmonier och skimrande lyster.
Förförande!
Kicki

smiley
Nu har jag precis läst ut första boken om Viola!
💕 Tack för en underbart fin, rolig och spännande berättelse! 😃
Jag älskar verkligen Ditt sätt att skriva! 👍
Kan jag beställa del 2 av Dig?
Ann-Christine Pella

smiley
"Nu har jag sträckläst boken om Violas äventyr. Den gick knappt att lägga ifrån sig. Mest älskade jag Violas oerhörda livsbejakande längtan, hennes upplevelse av doft, syn och smak i nuet samtidigt som nuet färgades av dået.

Precis så tycker jag att livet är. Jag tyckte så mycket om Viola! Hon var så levande och ömsint gestaltad.
Hoppas du skriver fler böcker om henne.
Man vill veta fortsättningen. Vad hon väljer att göra med resten av sitt liv.
Tack Inka för ditt mod att ge oss läsare Viola!!"
Torun Teurneau Forslid

smiley
  • Comments(0)//inkaskribent.girafforlag.se/#post18

Tidningar och TV, HALLÅ HELA PRESSEN !

REFLEKTIONER & DAGBOKSBLADPosted by inkaskribent Fri, December 29, 2017 19:34
Reportern som intervjuade mig frågade om jag har fått någon uppmärksamhet för mina böcker. Och visst har jag det - Men inte särskilt mycket av sådan uppmärksamhet som han menade - i tidningar och TV... Hallå hela pressen smiley ...

Från mina läsare, mina vänner, mina släktingar däremot - massor med sådan uppmärksamhet av härligt engagerad intim sort har jag verkligen fått. Sådan som värmer i hjärtat och sporrar lusten att skriva vidare, att berätta mera!
Så TACK TILL ER ALLA !!
PS
På journalistens frågor gav jag uttömmande svar
Jag var eld och lågor, men bara liten tumme blev kvar
Till och med den långa titeln på min trilogis första bok
slarvade han när han skrev ut - så det blev helt på tok  • Comments(0)//inkaskribent.girafforlag.se/#post17
Next »