Inka Skribent

Inka Skribent

Om bloggen

I denna blogg berättar jag om mina böcker och om pågående skrivande och planerade bokprojekt.
Jag lägger också in texter och bilder som har publicerats i olika tidskrifter.

Jag har en annan blogg också: Inkas Skrivhörna och jag publicerar sedan många år dikter på Poeter.se.

Kommentarer är mycket välkomna!


MEJL FRÅN BIBLIOTEKSTJÄNST

REFLEKTIONER & DAGBOKSBLADPosted by inkaskribent Mon, July 17, 2017 21:32
JAG FICK ETT MEJL FRÅN BIBLIOTEKSTJÄNST IDAG

”Hej,

Bifogar här vår beställning!”

BTJ. Dessa tre bokstäver i just denna ordning. Författarens drömuppfyllelse kommer ett kliv närmare. Åtminstone den här författarens. Jag läser dem igen: BTJ.

Hjärtat tar en tur ner i magen och upp igen på ett ögonblick. Nu ska det hända. Snart ska en massa bibliotek ha mina böcker i sina hyllor. Åtminstone en massa bibliotek i södra Sverige. Åtminstone i Halland och Skåne. Eller i alla fall i södra Halland och södra Skåne.

I raden för bilagor ser jag den – en PDF med namnet Inköp, en fil som ska öppna dörren till nya läsare för mina böcker. Äntligen. Första delen av Violatrilogin förbigick de med tystnad. Först slarvade de bort de två böcker som jag hade skickat till dem direkt när de kom från tryckeriet. När jag ringde och undrade vad de tyckte om boken, då kunde de inte hitta dem. ”Skicka två till” sa damen i luren. Sagt och gjort, jag skickade två vackra böcker till, sedan väntade jag igen. En månad, två månader, tre månader – så lång tid kan det ta, sa författarkollegor. Sedan ringde jag igen och de svarade faktiskt, trots att de hotar på sin hemsida med att de inte har tid att besvara frågor från författare. Blir det en recension så hör de av sig. Punkt. Några beställningar droppade in, men jag tror inte att NÅGONSTANS BLOMMAR ASFALTEN sa hon och packade ryggsäcken finns på fler än 10 bibliotek. Och då har jag räknat de obligatoriska sju, som tryckeriet skickar varje ny bok till. I Laholm ska den finnas, där har Sanni beställt den och i Halmstad har Monika och Ulf beställt den. Jag vet att den finns i Ystad också och att det exet skickas till både Tomelilla och Skurup när någon vill låna den. Det biblioteksområdet beställde nämligen bara en enda bok att dela på.

Den här gången har jag inte hört av mig till BTJ, men det har ju inte gått mer än en månad ännu sedan jag skickade den rosa snygga boken i två exemplar. SOM MAN BÄDDAR FÅR MAN LIGGA sa hon och steg upp - det är väl ändå en titel som kan göra bibliotekarierna en liten gnutta nyfikna? Någon recension har jag inte fått nu heller, i så fall hade de ju hört av sig, men nu har jag i alla fall fått en beställning. Jippeee! Recensionen kan jag vänta på ett par månader till, jag är ju van nu. Det känns lite grand som när jag har köpt en skraplott och går omkring med den i plånboken länge, länge, länge. Det blir som en hoppfullhet som en vill vara rädd om, inte förlora hoppet, liksom. Ja, ni vet vad jag menar.

Själva mejlet är ganska skrämmande, det ser mer ut som ett strafföreläggande än som ett brev eller en beställning:

OSV… Ni ser ju själva! Det ser nästan livsfarligt ut, ska en verkligen våga öppna bilagan?! Men de tänker kanske att författare är lite dåliga på att läsa instruktioner? Då är det bäst att skriva med fetstil och STORA bokstäver och understruket och med röda bokstäver och, för säkerhets skull, både rött och fett här och där… DÅ ska nog budskapet gå fram. Tänker de kanske. Eller förefaller de åtminstone tänka, bibliotekarierna på BTJ.
Själv tänker jag att jag ska öppna den där bilagan och börja packa böckerna som de har beställt. Acrobat Reader är tjänstvillig och snabb - Upp flyger orden, tanken stilla står… 1. Det första jag ser är en etta under rubriken Antal. En bok alltså. De beställer en bok. Vid noggrannare granskning ser jag att det INTE är min nya bok de vill ha. Nej, de vill ha min FÖRRA bok.

Jag borde ha gjort som med skraplotten.

  • Comments(1)//inkaskribent.girafforlag.se/#post12