Inka Skribent

Inka Skribent

Om bloggen

I denna blogg berättar jag om mina böcker och om pågående skrivande och planerade bokprojekt.
Jag lägger också in texter och bilder som har publicerats i olika tidskrifter.

Jag har en annan blogg också: Inkas Skrivhörna och jag publicerar sedan många år dikter på Poeter.se.

Kommentarer är mycket välkomna!


PRINSESSAN PÅ NÄTET

KORTPROSAPosted by inkaskribent Tue, November 15, 2016 17:45

PRINSESSAN PÅ NÄTET

Gångbanan löper längs med ån och det är bara något hundratal meter mellan broarna. En går till biblioteket, en till busstorget och den tredje binder samman Folkets Park med stans centrum. Störst risk är det att passera den mot bussarna, den nästan springer hon förbi. Sen andas hon långsammare igen. Gathörnet vid Mc Donalds är också jobbigt, men det är värst på kvällarna där, så just nu är det inte så farligt. Hon går och svänger med armarna, ser obesvärad ut men håller sig beredd hela vägen hem. Hon är van och det syns inte utanpå hur hon känner sig inuti. Det är detta som är hennes målsättning, att hålla stilen och inte släppa ut något.
Idag är det fredag. Två lugna dygn ligger framför henne, då hon kan stänga om sig och hålla dörren låst. Inte för att det egentligen behövs men det känns bäst så. Hon har köpt räkor och franskbröd, sallad och vitt vin. Kvällen ska bli skön. Tjejerna på jobbet, som var mitt inne i sina planer för helgen när hon gick, märkte inte att hon försvann. Lika bra det, att ingen frågar något. Snart ska hon ha saker att svara, om de frågar.
......

Så börjar Inka Perssons novell i den antologi som Ariton förlag ska ge ut i mars 2017. PRINSESSAN PÅ NÄTET är en kvinna i medelåldern, som brottas med att finna metoder för att hantera sitt svikna jag och sin ensamhet – utan att någon ska få veta något…(Berättelsen handlar inte om Viola från Inkas romantrilogi, utan om en annan uppdiktad kvinna i ungefär samma ålder som Viola ^_^

SÅDANT SOM MAN INTE PRATAR OM är temat för antologin.
Att det smygs med mycket bakom fasaderna, sådant som man inte gärna vill att andra ska veta, det kommer läsaren av denna novellantologi att bli varse! Kanhända att någon känner igen sig och får styrka i att inte längre tro sig så ensam om sin hemlighet…

När tiden är mogen ska vänner till Inka och till GIRAFF förlag bjudas in till en releasefika med högläsning ur boken. Det blir både spännande och roligt!

  • Comments(0)//inkaskribent.girafforlag.se/#post8